drs. R.G. (Rutger) Groenewegen RA RV

Partner

Al in 1994 zette ik mijn eerste stappen binnen de accountantsbranche en de laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in de corporate finance praktijk

Hierin begeleid ik ondernemers bij aandeelhoudersconflicten, samenwerkingsverbanden, financieringsvraagstukken en transacties, zoals aan- en verkoop van bedrijven. Sinds 2005 houd ik mij tevens bezig met waarderingen van ondernemingen voor diverse doeleinden. Dit kan zijn in het kader van bedrijfsopvolging en bedrijfsovername maar ook bij echtscheidingen, of bij ondersteuning van advocaten bij juridische zaken. Ook ben ik aanspreekpunt voor euroMerger Holland, de aansluiting bij ons uitgebreide internationale netwerk euroMerger Association. Dit internationale netwerk richt zich hoofdzakelijk op crossborder transacties.

Al deze werkzaamheden voer ik inmiddels uit te midden van een geweldig team van specialisten binnen Groenewegen & Lukaart. Samen gaan wij dagelijks voor de beste deal voor onze klant.

W.J. (Wim) Lukaart RV MBV MSc

Partner

Naast het begeleiden van aan- en verkooptransacties werk ik als (gerechtelijk) deskundige

Als register valuator waardeer ik bedrijven/ondernemingen ook in het kader van nalatenschappen en geschillen van diverse aard. Ik ben bestuurder bij het NIRV (Nederlands Instituut voor Registervaluators). Ik combineer een menselijke aanpak met een heldere en duidelijke rapportage. Ik heb ervaring op het gebied van accountancy (Arthur Andersen) en heb diverse managementfuncties gehad in het bedrijfsleven (Philip Morris/Lamb Weston/Ten Cate).

Sinds 2007 ben ik werkzaam binnen corporate finance. Werken binnen een team van 12 specialisten binnen Groenewegen en Lukaart bevalt mij uitstekend. Samen zijn we in staat om opdrachten op een deskundige wijze efficiënt en snel te realiseren.

E. (Edwin) van Belle

Manager

Ik begeleid ondernemers bij investerings- en financieringsvraagstukken, bij de aan- of verkoop van hun onderneming. Dit samen met het adviseren van familiebedrijven vormt de kern van mijn werkzaamheden binnen onze praktijk.

Zelf kom ik uit een ondernemersfamilie en sinds 1998 ben ik werkzaam binnen de zakelijke dienstverlening. Het bedrijf en de familie zijn vaak nauw met elkaar verbonden. Om in die dynamiek de ondernemer, zijn familie en het bedrijf te mogen adviseren en begeleiden geeft me ontzettend veel energie en biedt een continue uitdaging. Ons werk gaat namelijk niet alleen over financiën en fiscaliteiten, maar vooral over het helder krijgen van verwachtingen en ambities.

Hans van Dienst

J.J. (Hans) van Dienst

Senior Adviseur/ Mediator

Ik ben als samenwerkingspartner van Groenewegen & Lukaart werkzaam als adviseur bedrijfsfinancieringen. Ik begeleid ondernemers bij investeringsvraagstukken en bij het aantrekken van de benodigde financieringen.

Daarnaast ben ik actief als business mediator. In deze rol laat ik conflicterende partijen met elkaar in gesprek gaan om, in onderling overleg en met begrip voor elkaars standpunten, tot een voor ieder passende oplossing te komen. Uitgangspunt bij zowel financieringsvraagstukken als bij mediation is voor mij de menselijke maat: wat drijft mijn gesprekspartner, wat is zijn of haar ambitie en wat vindt hij of zij echt belangrijk? In het zakendoen maar ook in het gewone leven.

Ik ben een geboren en getogen Zeeuw, werkzaam voor het Zeeuwse bedrijfsleven en daarom bekend met en ín de Zeeuwse markt.

Dick de Jong

D. (Dick) de Jong

Senior Adviseur

Ik ben als samenwerkingspartner van Groenewegen & Lukaart werkzaam als zelfstandig adviseur bedrijfsfinancieringen. Ik ben gespecialiseerd in het financieren van het mkb en (verhuurd) vastgoed.

Door de vele veranderingen bij banken zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe financiers op de markt gekomen, die ieder een deel van de financieringsbehoeften kunnen invullen. Daarom zijn wij voor financiering niet meer alleen afhankelijk van de banken, maar kunnen wij gebruik maken van die vele andere financiers waar wij mee samenwerken. Dit varieert van vastgoedfinanciers (ook buy-to-let), lease- en factoringmaatschappijen, tot crowdfunding en private investeerders.

Als onafhankelijk regisseur breng ik partijen bij elkaar, omdat ik de weg in het huidige financieringslandschap ken en connectie heb met meer dan 100 financiers. Waar de meeste banken tegenwoordig juist op afstand van hun klanten staan, zoek ik juist de verbinding met de ondernemer om hem op lange termijn bij te staan in het waarmaken van zijn of haar ambities.

M.J.M. (Marijn) van der Hoofden

Senior Adviseur

Ik ben werkzaam als Senior Corporate Finance Adviseur en vanuit deze rol begeleid ik ondernemers in geval zij hun bedrijf wensen te verkopen aan een derde dan wel wensen over te dragen binnen de familie.
Dergelijke transactie-begeleiding kan ook plaats vinden binnen een achtergrond van management buy-ins/buy-outs. Tevens ben ik deskundig op het gebied van aankooptrajecten en het aantrekken van investeerders.

Mijn ervaring en netwerk komt voort uit eerdere rollen en dienstverbanden bij Rabobank International, Unilever en CM.COM. In deze laatste functie heb ik invulling en uitvoering gegeven aan een buy-and-build strategie met uiteindelijk een beursgang tot gevolg.

E.J. (Erik) Brouwers MSc CMA

Adviseur

Binnen Groenewegen & Lukaart ben ik betrokken bij verschillende fases van het bedrijfsovernameproces.

Vanuit mijn opleidingsachtergrond en ervaring uit het verleden ligt mijn specialisatie op het vlak van bedrijfswaardering. Daarnaast word ik regelmatig ingezet bij het maken van financiële analyses ten behoeve van deskundige rapportages voor onder meer de rechtbank.

Verder ben ik betrokken bij de advisering omtrent allerhande financiële managementvraagstukken waarbij de ondernemer wordt voorzien van een beslissingsondersteunende analyse.

In het verleden ben ik werkzaam geweest bij een van de grote internationale financiële kantoren waar ik zowel ervaring heb opgedaan binnen accountancy als corporate finance. Verder heb ik naast mijn werk de internationale accreditatie tot Certified Management Accountant (CMA) behaald.

mr. I. (Ilse) van Iwaarden

Adviseur

Binnen Groenewegen & Lukaart ben ik betrokken bij diverse onderdelen van corporate finance, waaronder de verschillende fasen in overnametrajecten.

Als jurist binnen ons team ben ik voornamelijk betrokken bij de juridische onderdelen van corporate finance, waaronder het opstellen en controleren van overeenkomsten en contracten en overall juridische vraagstukken. Daarnaast ben ik actief in de transactiebegeleiding. De samenkomst van meerdere disciplines (bedrijfskundig, bedrijfseconomisch en juridisch) in het werkgebied past bij mijn opleidingsachtergrond.