Dienst: Verkooptraject, transactie van de aandelen en het ontroerend goed
Naam: Intec Installatietechniek B.V. te Kapelle
Branche: Installatiebedrijf
Omvang: Vertrouwelijk

Intec Installatietechniek B.V. is een Zeeuws familiebedrijf, welke actief is op het gebied van het ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren van technische installaties. In 1995 is Intec opgericht en sindsdien ontwikkeld tot een sterk middelgroot installatiebedrijf met 40 werknemers. De directie werd tot de overname gevoerd door Johan Lodder en Dianne Ridderhof.

Johan en Dianne zijn in 2019 bij Groenewegen & Lukaart Corporate Finance B.V. terechtgekomen voor de begeleiding bij het verkooptraject. Gedurende het traject zijn Johan en Dianne in contact gebracht met Pieter Paree, algemeen directeur van Paree B.V., waarbij direct sprake was van een klik. Na een aantal goede gesprekken, waarin de toekomstige synergiekansen op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde een grote rol speelde, is de transactie op 8 juli 2021 definitief geworden. De transactie omvat de overname van de aandelen in Intec Installatietechniek B.V. en het bedrijfspand aan de Kloosterweg 16 te Kapelle.

Het stokje van het directieteam is door Johan en Dianne overgedragen aan Dennis Plandsoen, die namens Paree B.V. de nieuwe directie vormt van Intec. “Dit is het juiste moment voor de overdracht. InTec staat er goed voor en is toe aan een volgende stap. Wij zijn dan ook uitermate verheugd om verder te gaan onder de vlag van een professioneel en betrouwbaar Zeeuws bedrijf als Paree B.V.”, aldus Johan en Dianne.

Met de overname van Intec Installatietechniek heeft Paree B.V. met ca. 200 medewerkers en 90 jaar ervaring alle kennis en kunde tot haar beschikking op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Paree kan hierdoor goed inspelen op de groeiende vraag naar elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Groenewegen & Lukaart feliciteert alle partijen en wenst hen veel succes in de verdere toekomst!

Augustus 2021