Carolien van der Helm

Functie: Junior Adviseur Corporate Finance.
Kantoor: Rotterdam.

Wat doe je voor werk?

Ik ben net gestart als Junior Adviseur Corporate Finance. De reden dat ik op deze functie solliciteerde is omdat ik het leuk vind om veel contact te hebben met klanten en om projectmatig te werken. Wij adviseren en begeleiden ondernemers bij het (ver)kopen, waarderen en financieren van bedrijven. Wat het werk voor mij extra aantrekkelijk maakt, is dat we veel werken voor (middel) grote mkb-bedrijven. We maken daarbij ook echt contact met de ondernemer achter het bedrijf. We zijn als het ware coach en hebben intensief persoonlijk contact.

Net gestart en dan gelijk in het diepe?

Zeker niet! De begeleiding is vanaf dag één erg prettig. Ik heb een buddy die mij begeleidt en werd al in eerste week bij alle werkzaamheden meegenomen. Zo kon ik mij direct een goed beeld vormen van de werkzaamheden. Het is fijn dat er echt tijd is genomen om eerst een goede theoretische basis te leggen. Zo heb ik veel geleerd over waarderingstechnieken en alle stappen in het verkoopproces.

Waar bestaat je werk nu uit?

Ik ben nu een aantal weken bezig en bereid nu bijvoorbeeld al zelfstandig een waarderingsrapport voor. Dat doe ik op basis van de waarderingsmodellen die een collega heeft gemaakt. Een ander voorbeeld? Een klant wil graag gaan uitbreiden. Momenteel werk ik aan de omschrijving van een goede zoekopdracht, met daarin een beschrijving van die partijen die daarvoor mogelijk in aanmerking zouden kunnen komen.

Welke ervaring neem je eigenlijk mee?

Ik heb Fiscale Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik ben daarna gaan werken bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van agrarische projecten in Afrika. Ik heb daar veel geleerd. Bovendien sloot het goed aan bij mijn interesse voor andere culturen. Daarna heb ik kort gewerkt bij het UWV.

Hoe zit het met je collega’s?

Binnen het team werken we met een goede mix van leeftijden, maar iedereen is relatief jong. De sfeer is informeel en persoonlijk met een positieve waardering naar elkaar. Door corona zijn we weinig op kantoor, maar gelukkig kan ik daar tijdens het inwerktraject wel regelmatig terecht. Dat is prettig, want persoonlijk leg je toch wat makkelijker contact met elkaar.

Wat maakt Groenewegen & Lukaart een aantrekkelijke werkgever?

Wat ik erg fijn vind, is dat ik me op mijn eigen manier en eigen tempo kan ontwikkelen. Als ik klaar ben voor de volgende stap, krijg ik de kans om die te zetten. We zitten niet vast aan een starre structuur. Gelijktijdig zijn er volop kansen om verder te leren en te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Momenteel focus ik me vooral op het zo goed mogelijk beheersen van mijn huidige werkzaamheden. Maar het feit dat die kansen en mogelijkheden er zijn, vind ik heel waardevol.


Meer weten over het werken bij Groenewegen & Lukaart? Lees meer over onze werkwijze en ons team of bekijk direct onze openstaande vacatures! 

Deel dit artikel

Marijn van der Hoofden
Meer weten?
Carolien van der Helm
LinkedIn-profiel
Neem contact op