“Kenmerkend voor Groenewegen & Lukaart is wat mij betreft de vrijheid die ik krijg. Ik functioneer niet goed met iemand die voortdurend over mijn schouder meekijkt. Natuurlijk, dat vergt wel een bepaalde mate van discipline om goed met je tijd en de klantvragen om te gaan. Heb je die? Dan vind je hier een ideaal werkklimaat.”

Erik Brouwers is Senior Adviseur Corporate Finance bij Groenewegen & Lukaart. Hij is inmiddels vijf jaar in dienst en waardeert de vrijheid die hij krijgt en de afwisseling die het werk hem biedt. “We werken met een relatief klein team binnen de regio Zuidwest-Nederland. Eén dag per week zitten we met het hele team op het hoofdkantoor in Barendrecht. De andere dagen werk ik op verschillende vestigingen, op locatie bij klanten of thuis. Door die afwisseling is geen week hetzelfde.”

Overstap naar Groenewegen & Lukaart

Henry Boekhout herkent dit. Hij is kortgeleden gestart als Junior Adviseur Corporate Finance en is nog volop bezig de organisatie te leren kennen. “Ik werkte hiervoor op de controleafdeling van Schipper Accountants. Heel leerzaam, maar ik miste de uitdaging. Controlewerk betekent vooral een vast stramien volgen. Naar mijn idee kon ik daarin te weinig van mezelf kwijt. Gelukkig hebben we dat steeds open met elkaar kunnen bespreken. Na anderhalf jaar heb ik de overstap gemaakt naar Groenewegen & Lukaart. Ik vind het mooi om te zien dat de ervaring die ik heb opgedaan, met onder andere het controleren van de boekhouding, mij nu enorm goed van pas komt.

Groeien naar zelfstandigheid

Henry vertelt dat hij momenteel de meer senior collega’s ondersteunt. Dat dat allerminst saai is, blijkt wel uit de opsomming van zijn werkzaamheden in de afgelopen periode. “Ik heb voor een rechtszaak financiële analyses uitgevoerd, waarderingen voor management-buy-outs gedaan en financiële rapportages gemaakt. Prettig is dat iedereen bereid is je te helpen. De omgang is informeel. Je kunt makkelijk bij elkaar aankloppen.” Erik benadrukt hoe belangrijk het is voor Henry om deze kennis en ervaring op te doen. “Als junior word je meegenomen in uiteenlopende dossiers. De vaktechnische kennis leer je hoofdzakelijk van je collega’s. Het is belangrijk om een kritische houding aan te nemen en echt diep de materie in te duiken. Zo doe je ervaring op, maar breid je ook langzaam je netwerk uit. Een netwerk van collega’s, maar ook van klanten en andere relaties. Zo groei je langzaam naar zelfstandigheid.”

“Je wordt vrij gelaten en moet vooral zelf kansen creëren en verzilveren. Daar leer je ontzettend veel van.”

Dichtbij mkb-klanten

Erik vertelt dat hij bij Groenewegen & Lukaart is gestart na eerst een periode bij een Big Four-kantoor te hebben gewerkt en ervaring te hebben opgedaan in de corporate finance. “Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik dichter bij mkb-klanten wilde zitten. Om die reden maakte ik deze overstap. Kenmerkend voor Groenewegen & Lukaart is dat er veel mogelijk is. Je wordt vrij gelaten en moet vooral zelf kansen creëren en verzilveren. Daar leer je ontzettend veel van.”

Verder studeren

Dat is ook precies de ambitie van Henry. Hij wil veel leren en beter worden in zijn vak. Of zoals hij zelf zegt: aanhaken, werkzaamheden verrichten en leren. Hoewel hij al de masteropleidingen Finance en Accounting op zak heeft, overweegt hij een studie tot Register Valuator te volgen. “Het is niet dat dit moet van mijn werkgever, maar als ik het zelf wil, wordt het wel gestimuleerd én gefaciliteerd, bijvoorbeeld door de studie te betalen.” Erik vult aan: “Ik heb eenzelfde studie gedaan, maar pas nadat ik de nodige werkervaring had opgedaan. Dat was achteraf een goed advies. Door eerst kennis op te doen, kun je een vliegende start maken.”

Perfecte afwisseling

Wie met deze senior en junior om de tafel zit, kan niet anders dan concluderen dat van hiërarchie geen sprake is. Dat beamen beiden. “De collegiale omgang is informeel. Als we op het hoofdkantoor zijn, starten we de dag met een kop koffie om even bij te praten en we eten samen. Ook buiten werktijd ondernemen we gezamenlijk activiteiten, zoals een borrel of gaan samen sporten. Op het werk kan het reuze gezellig zijn, maar klanten gaan altijd voor. Dat betekent soms ook lange dagen maken op kantoor”, legt Henry uit. “Maar voor mij is dat de perfecte afwisseling!”

Bekijk onze openstaande vacatures en ontdek jouw mogelijkheden binnen onze organisatie.

Deel dit artikel

Marijn van der Hoofden
Erik Brouwers

0113 853 400

LinkedIn

Stuur bericht