Werken bij Groenewegen & Lukaart betekent werken voor uiteenlopende klanten in tal van branches. “Omdat we werken aan projecten, vergt dat flexibiliteit, zowel wat betreft de inhoud van je werk als het samenwerken met verschillende disciplines. Dat alles maakt ons werk leuk en enorm afwisselend.”

Ilse van Iwaarden en Joris Troost werken allebei als Adviseur Corporate Finance bij Groenewegen & Lukaart. Hoewel Ilse meer werkervaring heeft, kent het kantoor geen hiërarchische lijnen; ieders professionele input is even waardevol. “Je start hier als Junior Adviseur en krijgt de kans om na een intensief leertraject stapsgewijs steeds meer verantwoordelijk te nemen”, vertelt Ilse. “We werken altijd als team aan opdrachten voor onze relaties. Daarbij telt ieders mening en inbreng.”

Eigen inbreng en creativiteit

Ilse startte bij Groenewegen & Lukaart na een studie op bedrijfskundig en juridisch gebied. Joris werkte tijdens het laatste jaar van zijn bacheloropleiding Bedrijfskunde aanvankelijk in de accountancy. Hij legt uit waarom hij de overstap naar de fusie- en overnamepraktijk maakte: “Het accountancywerk paste niet bij mij. Ik miste een zekere dynamiek. Om die reden koos ik voor Groenewegen & Lukaart. De Master Accounting & Financieel Management rondde ik ongeveer een jaar later af. In mijn huidige werk is de variatie aan werkzaamheden groot en heb ik meer ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.”

Begeleiding van a tot z

De opdrachtgevers van Groenewegen & Lukaart zijn ondernemers die een bedrijf willen kopen of verkopen, een waardebepaling of een strategisch of bedrijfseconomisch advies nodig hebben. Gelet op haar ervaring is Ilse in de contacten vaak de eerstverantwoordelijke. Ilse: “We begeleiden onze opdrachtgevers van a tot z. In een traject betekent dat vanaf de eerste plannen tot aan de overdracht bij de notaris. Joris speelt in de opdrachten een belangrijke rol: “Mijn werk start met analyseren, bijvoorbeeld van de financiële prestaties, de toekomstbestendigheid, de risicofactoren en de marktomstandigheden. Verder denk ik al in een vroeg stadium na over welke kopers en verkopers een goede match zouden kunnen vormen.”

Leren door te doen

Volgens Ilse en Joris zijn cijfermatig inzicht en inlevingsvermogen belangrijk voor hun werk. Die skills gebruik je dagelijks in de overnamepraktijk. Aantrekkelijk aan Groenewegen & Lukaart is volgens hen dat je snel zelfstandig kunt werken. “Je leert door te doen en door te overleggen met en leren van je collega’s. Je kunt hier net zo snel gaan als je zelf wilt of kunt. Ilse beaamt dit: “Het vak corporate finance leer je voornamelijk in de praktijk. Ik leer zelf ook nog elke week bij en kan daardoor groeien, zowel persoonlijk als werkinhoudelijk.” Groei en persoonlijke ontwikkeling zitten volgens Joris ook in de mogelijkheden die Groenewegen & Lukaart biedt om opleidingen of trainingen te volgen.

“Het is fijn dat we samenwerken in een hecht team. Die nauwe samenwerking met collega’s en klanten geeft veel voldoening en uitdaging.”

Goed georganiseerd

Ilse en Joris benadrukken dat, naast het werk en de groeimogelijkheden, ook het team zorgt voor verbinding. Ilse: “Het is fijn dat we samenwerken in een hecht team. Die nauwe samenwerking met collega’s en klanten geeft veel voldoening en uitdaging.” Joris vertelt dat er regelmatig activiteiten en uitstapjes worden georganiseerd. “Laatst gingen we bijvoorbeeld met een speedboot de Maas over en volgende week doe ik mee aan een padel-wedstrijd. Leuk om te doen en goed voor de teambuilding! Verder vind ik het belangrijk dat je eigenlijk alles krijgt om je werk goed te kunnen doen. Zo hebben we onder andere een aantrekkelijke autoregeling en wordt er veel aandacht besteed aan vitaliteit. Het is heel prettig werken als ook zulke zaken optimaal geregeld zijn.”

Bekijk onze openstaande vacatures en ontdek jouw mogelijkheden binnen onze organisatie.

Deel dit artikel

Marijn van der Hoofden
Groenewegen & Lukaart

010 – 522 68 00

LinkedIn

Stuur bericht