Dienst Verkooptraject
Naam Proteye Veiligheidsbrillen B.V.
Branche Industrie & Handel
Duur traject circa 8 maanden
Omvang Vertrouwelijk


Proteye Veiligheidsbrillen B.V.
te Middelburg is specialist en marktleider op het gebied van de ontwikkeling van optiek voor de industriële veiligheidsmarkt (veiligheidsbrillen) en voert daarnaast een assortiment zwembrillen en duikbrillen op sterkte. Het bedrijf beschikt over veel knowhow en is voorloper op de technische ontwikkeling van deze producten.

Dankzij de inzet van Dik en Marleen Hulshof (eigenaren) is Proteye in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer succesvolle onderneming met wereldwijde naamsbekendheid.

Na jarenlang hard werken wilden Dik en Marleen het rustiger aan gaan doen mede gezien hun leeftijd. Via hun netwerk kwamen zij bij Wim Lukaart terecht. Hij heeft het verkooptraject begeleid en had daarbij een prima samenwerking met de vaste accountant van Proteye, Harm Schipper (WEA).

Hilco Vision
De onderneming is overgedragen aan Hilco Vision, een grote Amerikaanse onderneming met diverse vestigingen over de wereld, die met deze overname haar vleugels verder kan uitslaan in Europa. Hilco Vision was reeds jarenlang klant bij Proteye. Voor Hilco Vision is Proteye een belangrijke strategische aankoop. Zij verkrijgt hierdoor de mogelijkheid om door middel van de vakkennis en leveringsbetrouwbaarheid van Proteye snel een belangrijke positie in te nemen in de professionele markt voor veiligheidsbrillen en zwem- en duikbrillen. Het traject van bedrijfsoverdracht was niet eenvoudig gezien de Internationale aspecten en het feit dat Hilco tegelijkertijd bezig was met meerdere overnames in Europa. Daarbij werd zij ondersteund door een private equity partner.

Dik en Marleen Hulshof zijn erg blij met de succesvolle overname. Uiteraard blijven zij nog enige tijd betrokken bij Proteye om alles zo goed mogelijk over te dragen. “Met name voor de medewerkers dient alles goed geregeld te zijn”, aldus Marleen Hulshof. “Pas dan kunnen wij alles achter ons laten en gaan we plannen maken voor de toekomst. Op dit moment zijn we daar nog helemaal niet mee bezig.”

Groenewegen & Lukaart wenst Hilco Vision heel veel succes bij de voortzetting van Proteye. En voor Dik en Marleen Hulshof: Geniet van (het vooruitzicht op) de vrije tijd!

september 2016