Dienst: Verkoopbegeleiding Inforing B.V., aandelentransactie
Naam: Inforing B.V. te Breda
Branche: IT
Omvang: Vertrouwelijk

Inforing is sinds 2005 actief als softwareontwikkelaar met een team van inmiddels 16 medewerkers. De activiteiten zijn tweeledig en hebben betrekking op het sociaal domein en (commerciële) bedrijven binnen Nederland. Binnen het sociaal domein biedt Inforing een Registratie- en Informatiesysteem (RIS)-applicatie aan waarbinnen voor verschillende vraagstukken aparte modules beschikbaar zijn als Software as a Service (SaaS). Alhoewel de focus hierbij ligt op schuldhulpverlening zijn er ook modules beschikbaar voor sociaal welzijn met RIS Zorg & Overlast en RIS Centra voor Jeugd en Gezin. Van de in totaal 352 gemeenten in Nederland zijn medio 2021 reeds 265 gemeenten klant bij Inforing. Voor bedrijven levert Inforing maatwerkoplossingen voor vraagstukken op gebied van applicaties, webshops en automatisering.

Groenewegen & Lukaart Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Inforing bij het gehele verkooptraject begeleid waarbij de aandelentransactie op 3 december 2021 notarieel werd bekrachtigd. Met de verkoop aan xxllnc, onderdeel van Main Capital Partners, breidt xxllnc haar activiteiten binnen het sociaal domein verder uit. xxllnc bestaat uit een groep bedrijven met expertise op het gebied van het leveren van software, integraties, veilige data-uitwisseling en klantondersteuning (consultancy) ten behoeve van de (semi-)overheid. Hierbij is de missie het worden van de nummer 1 GovTech binnen de Nederlandse (semi-)overheidsmarkt. Het team van xxllnc bestaat uit meer dan 400 medewerkers, met vestigingen in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Het doel is het opbouwen van grotere softwaregroepen uit succesvolle partnerships met managementteams en andere stakeholders. Als meerderheidsaandeelhouder van xxllnc ondersteunt en adviseert Main bij nieuwe overnames om zo vorm te geven aan de langetermijnstrategie op de Nederlandse overheidsmarkt.

Wij feliciteren xxllnc en Main Capital met deze acquisitie en wensen hen veel succes met de integratie van Inforing en de realisatie van verdere cross- en upselling. Tevens feliciteren wij de (voormalig) aandeelhouders van Inforing met de succesvolle verkoop.

Voor meer informatie over Inforing, xxllnc en Main verwijzen wij naar www.inforing.nl, www.xxllnc.nl en www.main.nl.

December 2021