Dienst: Aankooptraject Bouwcenter Baauw in Vlaardingen (aandelentransactie)
Naam: Esselink Groep, Zuidwest-Nederland (hoofdvestiging: Middelharnis)
Branche: Groothandel in bouwmaterialen
Omvang: Vertrouwelijk

Esselink Groep is een familiebedrijf welke in 1913 is opgericht en gedurende de jaren is uitgegroeid tot een bekende speler voor de bouw en doe-het-zelf markt in de regio Zuidwest Nederland. Vanuit het doel om de dienstverlening uit te breiden met strategische locaties binnen het werkgebied heeft Esselink Bouwcenter Baauw in Vlaardingen (Bellstraat 5-7) overgenomen. Met de overname van Baauw is een logische stap gezet in de langetermijnvisie van Esselink, namelijk de uitbreiding naar de regio ten noorden van Voorne-Putten.

Onder de vlag van Esselink kan de vestiging in Vlaardingen verder groeien in assortiment (hout, plaat, bouwsystemen), kennis, klanten en uiteraard in omzet. Met de overname van Bouwcenter Baauw en andere uitbreidingen beschikt Esselink Groep inmiddels over zes vestigingen van Bouwcenter Esselink, vijf Gamma bouwmarkten en één Karwei bouwmarkt.

Het gehele aankooptraject is door Groenewegen & Lukaart Corporate Finance begeleid, waarbij de overname na overeenstemming tussen beide partijen op 25 juni 2021 definitief is geworden.

Wij willen Teus-Jan en Taco van Esselink feliciteren met de overname en hen veel succes wensen met de verdere implementatie van de uitbreidingen.

Juni 2021