Dienst Verkooptraject
Naam Camping “De Oase”
Branche Recreatie
Duur traject circa 8 maanden
Omvang Vertrouwelijk

 

Camping De Oase in Renesse in Franse handen. Het is het eerste vakantiepark dat investeerder Siblu in Nederland koopt. De voormalig eigenaar stelt vaste gasten gerust: niemand hoeft weg.

Herman van Oost en zijn vrouw Jeannie hebben de camping aan de Roelandsweg in Renesse achttien jaar geleid. Daarvoor waren ze 27 jaar eigenaar van camping De Wijde Blick. Ze vinden het mooi geweest. ,,We merken dat het lichamelijk zwaar begint te worden.”

En er deed zich een kans voor. ,,We hebben al vaker bezoek gehad van investeerders”, vertelt Van Oost, ,,maar meestal waren dat projectontwikkelaars en daar hadden we geen zin in. Nu kwamen ze via hun adviseur van Groenewegen & Lukaart (voorheen Schipper Corporate Finance) in contact met Siblu, een grote Franse vakantieaanbieder. Ze hebben heel veel parken. Maar de aanpak is heel persoonlijk en kleinschalig. Het voelde gelijk goed.”

Stacaravans
Siblu neemt de camping over en zet de vernieuwing die Van Oost al in 2008 had ingezet, door. ,,Alleen dan nog een tandje extra. Ze willen uitbreiden en zijn al met een architect bezig voor het centrum van de camping. Er komen meer stacaravans, maar heel geleidelijk.”

Iedereen die wil blijven, mag blijven, belooft Van Oost. ,,En iedereen die weg wil, kan zijn caravan voor een goede prijs verkopen en krijgt, om met een goed gevoel afscheid te nemen, een tegoedbon om nog eens terug te komen. We hebben onze gasten vanaf het allereerste begin bij het traject betrokken.”

Rob van Oost, de zoon van Herman en Jeannie, wordt General Manager. Dochters Barbara en Suzanne treden uit. Net als Herman en Jeannie. ,,Na 45 jaar willen wij ook wel eens wat aandacht voor elkaar.”

Oktober 2018
Bron: PZC