Tal van ondernemers worden getroffen door de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding ervan tegen te gaan. Gelukkig staat diezelfde overheid klaar om, daar waar mogelijk, een (financieel) steuntje in de rug te bieden. Desondanks kan de liquiditeitspositie van je bedrijf aardig onder druk komen te staan. Tijdelijke financiering biedt dan uitkomst. Wij begeleiden je graag.

Verruiming borgstellingsregeling
Om de mogelijkheid van een overbruggingsfinanciering voor zoveel mogelijk bedrijven mogelijk te maken, heeft de overheid de borgstellingsregeling midden- en kleinbedrijf (BMKB-C) verruimd. Met de BMKB-C is sprake van een overbruggingslening waarbij de overheid borg staat voor 75% van de financiering. Zo ondersteunt de overheid bedrijven die door het coronavirus tijdelijk een liquiditeitstekort hebben.

Financieringen mogelijk
Natuurlijk is een dergelijke overbruggingsfinanciering geen ‘gratis geld’. Ons advies is dan ook om deze mogelijkheid goed af te wegen. Wij adviseren ondernemers dagelijks en hebben een brede kijk op financieringen en financiers. Wij weten wat banken of andere kredietverstrekkers willen weten en zorgen direct voor een compleet en juist dossier. Zo helpen we je vooruit, zonder tijdverlies van het nodeloos heen en weer gaan van incomplete dossiers. Daarnaast hebben wij dagelijks contact met alternatieve financiers, die bereid zijn om, óók in deze onzekere coronatijden, financieringen te verstrekken. En terwijl sommige banken momenteel uitsluitend werken voor bestaande klanten, kennen wij nog steeds kredietverstrekkers die bereid zijn om met nieuwe klanten in zee te gaan.

Meer weten? Neem direct contact op met Hans van Dienst of  Dick de Jong voor een vrijblijvend gesprek.